MALZEMELER
2 paket kedi dili bisküvi
2 su bardragı süt
Süslemek için
1 paket pişmaniye
Krema için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
tüm malzemeler bir tencereye koyulur ve çırpılır..Çırpma işlemi bittikten sonra orta ateşte pişirilir..ve soğumaya bırakılır..soğuduktan sonra
2 yemek kaşığı labne
1 paket krem şanti
eklenerek mikserkle çırpılır..
YAPILIŞI
Cam fanus streçlenir.streçlendikten sonra biraz krema sürülür fanusun etrafına..Daha sonra kedidilleri çok hızlı bir şekilde süte batırılır aksi takdirde kedidilleri çok yumuşak olur.Katman katman bir kedidili bir krema şeklinde fanus doldurulur..Bir gün buzdolabındaa bekletilir..Servis yapacağımız anda cam fanustan çıkarılır..Ve istu pişmaniye ile suslenir..Zevke görede gıda simleri ve kurdellar kullanılabilir..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder