MALZEMELER
6 adet ayva
6 çay bardağı şeker
250 gram çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı su
Süslemek için isteğe göre ister kaymak ister krem şanti ve nar ile olabilir..
YAPILIŞI
ayvaların kabukları soyulur..be ikiye bölünür cekirdekleri temizlenir..Temizlenmiş ayvalar bir tencereye yerleştirilir..her yarın ayvanın üzerine yerim çay bardağı şeker koyulur.Ve tencerenin dibine yarım çay bardağı su ileve edilir..Ayrıca ayva çekirdeklerinden 5 tane eklenir ayve çekirdekleri ayvanın kırmızı olmasını sağlar..tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 2 saat pişirilir..ayvalar piştıkten sonra bır borcama yerleştirilir..tencerenin dibinde kalan şekerli su çekilmiş cevize eklenir..Bu karışımdan her ayvanın üzerine 1 tatlı kaşığı koyulur..bu işlem tamamlandıktan sonra fırınlanır yerım saat kadar..soğuduktan sonrada arzunuza göre servis yapılır...Kaymak yada krem şanti ile servis yapabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder