MALZEMELER
Asma yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı karabibar
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
YAPILIŞI
Soğanlar inceck doğranır ve zeytinyağında kavrulur.Yıkanmış olan pirinç eklenir kavrulur.İncecik doğranmış olan yeşillikler ve baharatlar eklenir karıştırılır.1 adet limon sıkılır nar ekşisiyle beraber eklenir yarım çay bardagı suda eklenir karıştırılşır ve tencerenın kapaşı kapatılır 15 dk dinlenmeye bırakılır...daha sonra sıcak suda haşlamış oldupumuz asma yapraklarıya harcımız sarılır..tencerenin en altına asma yaprakralarının sapları yerlestirilir sarmalar dizilir..dizildiktan sonra bıraz zeytinyağı gezdirilir tuz serpilir ve limonu halka halka şeklinde kerserek dizilir..en son kaynamış su eklenır sarmanın yuzeyıne kadar..önce hızlı sonra ağır ateşte pişirilir...
AFİYET OLSUN.........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder