2 Ekim 2012 Salı

BALIK ÇORBASI



 MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
 1 adet çipura balığı
 3 adet levrek kafası
 2 adet soğan
 1 adet havuç
 Yarım demet maydanoz sapı
 1 tutam maydanoz
 2 adet kereviz sapı
 6 adet tane karabiber
 1 veya 2 adet defne yaprağı
 1 tutam kekik
 2 kaşık un
 Yarım limon
 3 kaşık zeytinyağı
 Arzunuza göre tuz..
 7 su bardağı su

 YAPILIŞI

 Balık(fleto olarak kesilmiş),soğan(bütün halde),havuç(bütün halde)maydanoz sapı,kerviz sapı,karabiber,kekik,defne yapragi ve suyu ekleyerek 20 dk kadar kaynatınız.Ayrı bir tencerede zeytinyağınla unu kavurunuz.Haşlamış olduğunuz balık ve sebze suyunu süzerek kavrulmuş unun uzerıne yavaş yavaş ekleyiniz.Haşlanmış olan sebzeleri minik minik dograyarak ekleyiniz.Bir taşım kaynatınız.Daha sonra yarım limonu ekleyiniz bir taşım daha kaynatınız.En son olarka balıgı ayıklayınız küçük parçalar halınde doğrayınız ve maydanozuda doğrayıp tencereye ekleyiniz. Ocağın altını kapatınız 10 dk dinlendirdikten sonra limonla birlikte servis yapınız..
 AFİYET OLSUN=)...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder