mimarist fotografçı,mutfak aşığı,ressam,boya,renk,sanat,film müzik,istanbul,aşk.....
2 Ekim 2012 Salı
BALIK ÇORBASI
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 adet çipura balığı
3 adet levrek kafası
2 adet soğan
1 adet havuç
Yarım demet maydanoz sapı
1 tutam maydanoz
2 adet kereviz sapı
6 adet tane karabiber
1 veya 2 adet defne yaprağı
1 tutam kekik
2 kaşık un
Yarım limon
3 kaşık zeytinyağı
Arzunuza göre tuz..
7 su bardağı su
YAPILIŞI
Balık(fleto olarak kesilmiş),soğan(bütün halde),havuç(bütün halde)maydanoz sapı,kerviz sapı,karabiber,kekik,defne yapragi ve suyu ekleyerek 20 dk kadar kaynatınız.Ayrı bir tencerede zeytinyağınla unu kavurunuz.Haşlamış olduğunuz balık ve sebze suyunu süzerek kavrulmuş unun uzerıne yavaş yavaş ekleyiniz.Haşlanmış olan sebzeleri minik minik dograyarak ekleyiniz.Bir taşım kaynatınız.Daha sonra yarım limonu ekleyiniz bir taşım daha kaynatınız.En son olarka balıgı ayıklayınız küçük parçalar halınde doğrayınız ve maydanozuda doğrayıp tencereye ekleyiniz. Ocağın altını kapatınız 10 dk dinlendirdikten sonra limonla birlikte servis yapınız..
AFİYET OLSUN=)...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder