2 Ekim 2012 Salı

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT


  
 
         MALZEMELER(5 KİŞİLİK)
         2 adet palamut balığı(ekmek dilimi şeklinde kesilir)
         2 adet orta boy kuru soğan
         2 adet orta boy domates
         2 adet limon
         1 adet kırmızı biber
         5 adet fini biber
         3 diş sarımsak 
         5 adet defne yaprağı
         5 adet tane karabiber
         1/2 fincan elma sirkesi
         1 adet sıkılmış limon suyu
         1 çay bardağı zeytin yağı
       
         YAPILIŞI
         Domatesler ve soğanlar halka şeklinde 1 parmak kalınlığında kesilir.En alt sıraya borcamın içerisine dizilir.Üst sıraya ise şaşırtarak doğranmış olan balıklar dizilir ve ara boşluklara ise limonlar ve biberler halka şeklinde kesilerek döşenir.Sarımsak defne ve karabiber de aralara serpilir. En üste ise çırpılmış olan sıkılmış limon zeytinyağı ve sirke  gezdirilir ve tuz serpilir..Fırın 15 dk 190 derecede ısıtılır.Ardından palamut tepsimiz yerleştirilir.25 dk kadar pişirilir.
          AFİYET OLSUN..
 
     
       
     
 
                                                                                                                                                                                           
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder