mimarist fotografçı,mutfak aşığı,ressam,boya,renk,sanat,film müzik,istanbul,aşk.....
6 Ekim 2012 Cumartesi
ŞEHRİYE SALATASI
MALZEMELER
1.5 su bardağı şehriye
3 su bardağı su
1 adet havuç
1 adat kızmızı biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal roka
1 fincan iri iri kırıklanmış ceviz
3 limon
1 fincan zeytinyağı
1 tutam pul biber
1 fincan küp küp doğranmış kornişon turşu
Tuz
YAPILIŞI
Şehriyeyi 3 su bardağı su 3 yemek kaşığı zeytinyağla birlıkte ve bıraz tuzla birlikte kısık ateşte pişiriniz.Ayrı bır tavada kırmızı bıberı soteleyınız ve havuçları julyen olarak ekleyip soteleyınız.Bir kabın içerisine haşlamış olduğunuz şehriyeyi sotelemış oldupunuz havuç ve biberi ayıklemış ve iri doğranmış olan yeşillikleri cevizi zeytinyağını limonu ekleyip karıştırarak serviz yapınız..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder