mimarist fotografçı,mutfak aşığı,ressam,boya,renk,sanat,film müzik,istanbul,aşk.....
10 Ekim 2012 Çarşamba
SADRAZAM LOKUMU
MALZEMELER(20 adet)
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
250 gr hindiştan cevizi
1 adet muz
1 adet portakal kivi nar..Gıda simi(süslemek için)
YAPILIŞI
Margarın ve unu iyice kavuruyoruz..Kavrulduktan sonra yavaş yavaş sutu ekliyoruz.Sütüde ekledikten sonra şekeri ilave ederek dana gözleri çıkıncaya kadar pişiriyoruz.Kremeyı ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyerek mikserde 5 dk çırpıyoruz.Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra fırın tepsisinin üzerine hindistan ceviziyle tamamen kaplıyoruz.Kapladıktan sonra yavas yavaş kremeyı döküyoruz.Ve bir gece dolapta bekletiyoruz.Beklettikten sonra yepsinin kısa kenarını 4 e uzun kenarınıda 5 bölüyoruz.Daka sonra her kareye biraz muz koyarak rulo yapıyoruz.Kaşıtların uzerıne koyuyoruz.Servis tabağını susleyerek servis yapıyoruz..Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder